Το σχολικό έτος 2020-2021 το σχολείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ 2021:

Ζητείται ελπίς στην μετά-covid εποχή». Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος ήταν διττοί: Να γνωρίσουν τα παιδιά τη ζωή και το έργο του Αντώνη Σαμαράκη όσο και να συνεργαστούν για να εκφράσουν τις σκέψεις και συναισθήματά τους για την αλλαγή στη ζωή τους λόγω της πανδημίας.

 

4   1

 

Η Ε’ τάξη συνεργάστηκε με την Στ΄ τάξη του δημοτικού σχολείου Κορρησίας Κέας.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 4 τηλεδιασκέψεις με τα δύο σχολεία. Οι 3 από την τάξη και η 1 κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

 

2   3

 

Σε αυτές τις τηλεδιασκέψεις είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε και να μάθουμε για τον Αντώνη Σαμαράκη, να παρουσιάσουμε το χωριό και το νησί μας, καθώς και να γνωρίσουμε αντίστοιχα το νησί της Κέας. Για τον σκοπό αυτό χωριστήκαμε σε τρεις ομάδες όπου η κάθε ομάδα ανέλαβε να παρουσιάσει το σχολείο, το χωριό και το νησί αντίστοιχα. ‘Έτσι βγήκαμε στο χωριό, φωτογραφίσαμε συγκεντρώσαμε πληροφορίες και στο τέλος ετοιμάσαμε τις παρουσιάσεις μας.

 

 5 6 

 

Τέλος μιλήσαμε για τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας και είδαμε πόσο μοιάζουν με τις αντίστοιχες σκέψεις και συναισθήματα των παιδιών της Κέας.

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα 10 παιδιά της Στ’ τάξης του δημοτικού σχολείου Κορθίου Άνδρου.

Τέλος ως εκπαιδευτικός της τάξης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Χρήστο για την υποστήριξή του καθώς και την κ. Διονυσία Βλάχου, διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Κορρησίας Κέας, για την άψογη συνεργασία και τη βοήθειά της σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, δάσκαλος Ε’ τάξης

Οι παρουσιάσεις μας:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ασύγχρονη Μάθηση

LMS

Κάντε κλικ για είσοδο

Δανειστική Βιβλιοθήκη

Scroll to top