Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Χρονοκάψουλα για ήρωες!»

 

Καθώς κατά το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς δεν είχε τοποθετηθεί εικαστικός στην τάξη μας και είχαμε αναλάβει το μάθημα των εικαστικών, διερευνούσαμε τρόπους να συνδυάσουμε τις εικαστικές δημιουργίες με το γνωστικό αντικείμενο.

Στην προσπάθειά μας αυτή γνωρίσαμε και μελετήσαμε το πρόγραμμα «Χρονοκάψουλα για ήρωες!» του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η επιλογή μας να συμμετέχουμε στο πρόγραμμα ήταν πολύ εύκολη καθώς πρόκειται για ένα δομημένο, ευχάριστο, διαδραστικό πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν αντιπροσωπευτικά έργα από τη συλλογή της Εθνικής μας Πινακοθήκης.

Περισσότερα: Χρονοκάψουλα για ήρωες!

epaid

Η 2η Απριλίου είναι η παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου. Στα πλαίσια του εορτασμού αυτής της ημέρας έγινε μία μικρή δράση και στην τάξη μας.


Η αφόρμηση δόθηκε αλλάζοντας το υπόβαθρο (φόντο) της εικόνας του εκπαιδευτικού της τάξης με το έργο του τιμημένου με βραβείο εικονογράφησης Βραζιλιάνου Roger Mello.


Η γιορτή καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) το 1966 και συμπίπτει με τα γενέθλια του Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Περισσότερα: Η 2η Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Ασύγχρονη Μάθηση

LMS

Κάντε κλικ για είσοδο

Δανειστική Βιβλιοθήκη

Scroll to top