Η μετάβαση των νηπίων από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο θεωρείται μια εξαιρετικά κρίσιμη εμπειρία στη ζωή του παιδιού επειδή θέτει τις βάσεις της μετέπειτα σχολικής του πορείας. Η ομαλή του μετάβαση δεν αποβλέπει μόνο στην ακαδημαϊκή επιτυχία του μαθητή αλλά πρωτίστως στην καλλιέργεια συναισθημάτων κοινωνικής και συναισθηματικής επάρκειας. Είναι σημαντικό λοιπόν η μετάβαση να γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε τόσο τα παιδιά όσο και οι οικογένειές τους να έχουν μια θετική άποψη για το σχολείο και ιδιαίτερα τα παιδιά να έχουν την αίσθηση ότι είναι επαρκείς ως μαθητές. Προσπαθώντας να συμβάλλουμε

Περισσότερα: Προετοιμασία των νηπίων για την Α΄ Δημοτικού

Στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου οι Α΄ και Β Τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Βίβλου ασχολήθηκαν με την ανάγνωση του Παραμυθιού «Μια σακούλα, δύο χελώνες, τρεις δύτες». Η ιστορία του παραμυθιού με λίγα λόγια είναι:
Μια πλαστική σακούλα παρασύρεται από τον αέρα, κάνει ένα μακρύ ταξίδι και καταλήγει στη θάλασσα. Ανάμεσα σε άλλα πλάσματα του βυθού ζουν εκεί οι θαλάσσιες χελώνες Ροζέτα-Ροζέτα και Λορέτα Λορέτα. Όταν βρίσκεται η σακούλα στον δρόμο τους, οι δύο φίλες κινδυνεύουν. Την κατάλληλη στιγμή, όμως εμφανίζονται τρεις δύτες. Σκοπός της ανάγνωσης ήταν αρχικά η ευαισθητοποίηση των παιδιών για το περιβάλλον και την προστασία του αλλά και η σπουδαιότητα του να διαβάζουμε παραμύθια και βιβλία. Αρχικά έγινε η ανάγνωση του παραμυθιού από τις εκπαιδευτικούς και στη συνέχεια πραγματοποιήσαμε διάφορες δραστηριότητες.

Ανάγνωση του παραμυθιού

 

Περισσότερα: Δραστηριότητες για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Ασύγχρονη Μάθηση

LMS

Κάντε κλικ για είσοδο

Δανειστική Βιβλιοθήκη

Scroll to top