ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Γνωριμία με την Ευρώπη

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στην Γ' τάξη του Δημοτικού από τους εκπαιδευτικούς: Θανάση Σιδέρη (Δάσκαλο) και Ευαγγελία Ούρδα (δασκάλα Γερμανικών)

 


ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Α.ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ- ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Γνωριμία των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.)

 

Β. ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ 
Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με τα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να γνωρίσουν σημαντικές πληροφορίες για το καθένα. Επίσης να γνωρίσουν τον τόπο τους και την ιστορία του.

 

Γ. ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Οι μαθητές θα γνωρίσουν την ιστορία της Ε.Ε. μέσα από παραμύθια και διαδραστικές ασκήσεις, θα βρουν πληροφορίες για τα κράτη-μέλη και θα ενημερωθούν για τα οφέλη της Ε.Ε προς τους πολίτες της

 

Δ.ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ- ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟΣ ΜΗΝΑΣ ΕΝΑΡΞΗΣ:

5 μήνες: μήνας έναρξης Ιανουάριος

Περισσότερα: Το Σχέδιο του Προγράμματος

Ευρώπη
Europa

Ο μύθος της Ευρώπης
Την Ευρώπη, μυθική πριγκίπισσα της Φοινίκης –του σημερινού Λιβάνου–, την αρπάζει ο θεός Δίας ο οποίος παρουσιάζεται μπροστά της με τη μορφή λευκού ταύρου. Μαγεμένος από την ομορφιά της, την παίρνει μαζί του στην Κρήτη. Εκεί ο Δίας πήρε την κανονική του μορφή, παντρεύτηκε την Ευρώπη και γέννησαν τρεις γιους.

 

Der Mythos von Europa
Europa, die mythische Prinzessin von Phönizien - des heutigen Libanon - wird von dem Gott Zeus entführt, der in Gestalt eines weißen Stiers vor ihr erscheint. Fasziniert von ihrer Schönheit nimmt er sie mit nach Kreta. Dort nahm Zeus seine normale Form an, heiratete Europa und bekam drei Söhne.

 

2  1 

 

Περισσότερα: Δίγλωσσος τουριστικός οδηγός

Ασύγχρονη Μάθηση

LMS

Κάντε κλικ για είσοδο

Δανειστική Βιβλιοθήκη

Scroll to top