Οι μαθητές της Γ΄ τάξης στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας και της Ενότητας «Ο κόσμος γύρω μας» αλλά και με αφορμή ένα ταξίδι στο εξωτερικό από δύο εκπαιδευτικούς του σχολείου μας για εκπαιδευτικούς λόγους, γεννήθηκε η επιθυμία να «επισκεπτόμαστε» εικονικά κάθε πρωί τα πρώτα 5 λεπτά του μαθήματος μια χώρα στον κόσμο.

 

Κάθε μέρα ένας μαθητής επέλεγε μια χώρα που θα ήθελε να επισκεφθεί και κάπως έτσι ταξιδεύαμε. Από την προηγούμενη μέρα γινόταν μια μικρή προετοιμασία από τον καθένα που θα διάλεγε χώρα, ώστε να προλάβουμε να δούμε όσον το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, εάν δεν μας έφτανε ο χρόνος το συνεχίζαμε το επόμενο πρωί. Αρχικά, διαβάζαμε πληροφορίες για τη χώρα, που βρίσκεται, πόσους κατοίκους έχει, τι γλώσσα μιλούν οι κάτοικοι εκεί, πόσο μεγάλη ή μικρή είναι κλπ. Έπειτα βλέπαμε εικόνες και μνημεία και στο τέλος αν υπήρχε κάποιο βίντεο σχετικό. Κάποιες φορές για να προλάβουμε ανεβάζαμε το σχετικό υλικό και στην e-me. Ως συνέχεια των ταξιδιών μας ήταν να χωριστούμε σε ομάδες των 2 και 3 ατόμων και να δημιουργήσουμε παρουσιάσεις στο PowerPoint, το οποίο ήταν αναρτημένο για την κάθε ομάδα στην e-me.

 

Περισσότερα: Τα ταξίδια είναι cool…!

Το Πάσχα και οι προετοιμασίες για τον ερχομό του πάντα αποτελούσε μια πολύ καλή ευκαιρία για να ασχοληθούν τα παιδιά με δημιουργικές κατασκευές, χειροτεχνίες αλλά και να γνωρίσουν με έναν πιο παιγνιώδη, διασκεδαστικό αλλά και αποτελεσματικό τρόπο τα ήθη, έθιμα του Πάσχα του τόπου μας.

 

Οι μαθητές της Γ’ Τάξης είχαν την ευκαιρία σε συνεργασία με τους μαθητές της Α’ Τάξης και της Δ’ Τάξης να φτιάξουν τη ζύμη για πασχαλινά κουλουράκια, να πλάσουν τα κουλουράκια σε σχέδια της αρεσκείας τους αλλά και να τα γευτούν αφού τα ψήσαμε στον φούρνο του χωριού. Στη συνέχεια, μιλήσαμε για την Ανάσταση και το έθιμο της λαμπάδας που φέρνει συνήθως η νονά ή ο νονός.

Μαθητές από άλλες χώρες και με άλλη θρησκεία μας μίλησαν για δικά τους έθιμα και θρησκευτικές εορτές και είδαμε πως τελικά δεν διαφέρουν πολύ οι συνήθειές μας. Στο τέλος, το κάθε παιδί έφτιαξε με απλά υλικά και κυρίως τη φαντασία του την λαμπάδα του. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο που ετοιμάσαμε:

 

 

Οι μαθητές &
η δασκάλα της Γ’ Τάξης Καραμανλή Ειρήνη

 

Ασύγχρονη Μάθηση

LMS

Κάντε κλικ για είσοδο

Δανειστική Βιβλιοθήκη

Scroll to top