Αγαπητοί γονείς,
Το Σαββατοκύριακο αυτό οι μαθητές δεν έχουν συγκεκριμένες σχολικές εργασίες (στα πλαίσια του προγράμματος: Η τσάντα στο σχολείο.)

EX

Προτείνονται όμως δημιουργικές εργασίες τις οποίες οι μαθητές δύνανται να πραγματοποιήσουν με τη βοήθεια των γονέων τους.


Οι δημιουργικές εργασίες μας έχουν σαν θέμα την «Φιλαναγνωσία». Το παραμύθι που προτείνεται λέγεται «Έλμερ, ο παρδαλός ελέφαντας».

 

1. Μπορείτε να διαβάσετε το παραμύθι στα παιδιά από το κείμενο που βρίσκεται παρακάτω (μια πρώτη ανάγνωση από τους γονείς, βοηθάει τα παιδιά να καταλάβουν καλύτερα το παραμύθι).

 

2. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο του παραμυθιού μαζί με αφήγηση παρακάτω :

 

3. Μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα:

http://users.sch.gr/sjolltak/moodledata/ataksi/o_elmer/story.html  

Στη σελίδα αυτή θα βρείτε το κείμενο του παραμυθιού μαζί με διαδραστικές ασκήσεις, σε μορφή παιχνιδιού. (Βοηθήστε τα παιδιά να διαβάσουν το παραμύθι και να απαντήσουν στις ερωτήσεις.)

4. Μπορείτε να συζητήσετε το παραμύθι.

5. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο στο YouTube για να μάθετε περισσότερα για τους ελέφαντες:

6. Τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν ό,τι τους έκανε εντύπωση από το παραμύθι, πάνω στο έντυπο που θα βρείτε εδώ: Ζωγραφιά

7. Μπορείτε να κατασκευάσετε τον Έλμερ, μαζί με τα παιδιά, με όποιο τρόπο θέλετε: ζωγραφίζοντας με μαρκαδόρους, γεμίζοντας το πατρόν με καλαμάκια, με κουμπιά, με κομμάτια από διάφορα χαρτιά κ.α..

 1 7
 
3 
     
4 5 6

 

8. Μπορείτε να ασχοληθείτε περισσότερο με τα χρώματα και μαζί με τα παιδιά να βάψετε χοντρό αλάτι με μαρκαδόρους. (Σε καθαρά/στεγνά κυπελάκια από γιαουρτάκια βάλτε λίγο χονδρό μαγειρικό αλάτι (λίγο κάτω από τη μέση). Δώστε από ένα μαρκαδόρο στα παιδιά (ό, τι χρώμα θέλουν) και αφήστε τα να ανακατέψουν! Το αλάτι απορροφά το χρώμα από το μαρκαδόρο και βάφεται! Τα παιδιά (και όχι μόνο!) πραγματικά ενθουσιάζονται. Βάλτε το αλάτι σε βαζάκια και δημιουργήστε υπέροχα πολύχρωμα διακοσμητικά για το δωμάτιό τους.)

 alati

Τις δημιουργίες και τις κατασκευές μας τις φέρνουμε στο σχολείο για να ανταλλάξουμε απόψεις και εμπειρίες!

Η Δασκάλα της Τάξης

Τσιριγωτάκη Μαρία

 

Αποτελέσματα

 

 

Ασύγχρονη Μάθηση

LMS

Κάντε κλικ για είσοδο

Ενημέρωση για

covid-19

My Carnival, Your Carnival

Η Βιβλιοθήκη μας

Scroll to top