Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος κάνει έκκληση για την καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης. 

Κάθε μέρα, το ισοδύναμο περισσότερων από 2000 απορριμματοφόρων γεμάτων πλαστικό απορρίπτεται στους ωκεανούς, τα ποτάμια και τις λίμνες μας.

Οι συνέπειες είναι καταστροφικές.

Τα μικροπλαστικά βρίσκουν το δρόμο τους στα τρόφιμα που τρώμε, στο νερό που πίνουμε και στον αέρα που αναπνέουμε.

 

 

Το σχολείο μας γιορτάζοντας την Ημέρα Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τον οργανισμός Cyclades Preservation Fund οργάνωσε την εκπαιδευτική δράση με τίτλο "Το πλαστικό στη ζωή μας - στο περιβάλλον μας".  Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γ, Δ, Ε και ΣΤ τάξεων είχαν την ευκαιρία προβληματιστούν αναφορικά με την πλαστική ρύπανση και τα προβλήματα που προκαλεί πλανήτη μας και να εξοικειωθούν με την μείωση, την επαναχρησιμοποίηση, την  ανακύκλωση, την κομποστοποίηση και την καλύτερη δυνατή διαχείριση των απορριμμάτων στο σχολείο και στο σπίτι. Την εκπαιδευτική δράση πραγματοποίησε η κα Μαριάννα Βλάσση, την οποία και ευχαριστούμε θερμά!

Η ημέρα συνεχίστηκε με ακόμα μια δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Αυτή τη φορά συνεργάτης μας ήταν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Έπαρχος Νάξου κος Γιάννης Μαργαρίτης. Ο Έπαρχος μαζί με του υπαλλήλους (Αθηνά Σαντοριναίου, Κατερίνα Σιδερή και Αλεξάνδρα Βερυκόκκου)  του Επαρχείου Νάξου ενημέρωσαν τα παιδιά για τα προβλήματα που προκαλεί η πλαστική ρύπανση στη θαλάσσια ζωή και στη διατροφή του ανθρώπου, έπαιξαν διαδραστικά περιβαλλοντικά παιχνίδια με τα παιδιά του σχολείου  μας και στο τέλος ο Έπαρχος μοίρασε από ένα φυτό σε κάθε παιδί με τη δέσμευση ότι θα το περιποιηθεί και θα το φροντίζει να μεγαλώσει.

 

 

 

 

 

Οι εκδηλώσεις τις ημέρας ολοκληρώθηκαν με  τις Α, Β και Γ τάξεις να γράφουν και να ηχογραφούν ένα τραγούδι για το περιβάλλον και την προστασία της θαλάσσιας χελώνας από κινδύνους και ρύπανση 

SOS...τε τις χελώνες!

 

Ασύγχρονη Μάθηση

LMS

Κάντε κλικ για είσοδο

Δανειστική Βιβλιοθήκη

Scroll to top