Το σχολείο μας πιστό στις περιβαλλοντικές αξίες και στα πλαίσια της συμμετοχής του στο πρόγραμμα Αειφόρο Σχολείο και στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα SALL (Τα σχολεία ως ζωντανά εργαστήρια) διοργάνωσε για άλλη μια χρονιά καθαρισμό στην παραλία της Πλάκας.

   

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας καθάρισαν την ακτή που αποτυπώνεται στον παραπάνω χάρτη (συνολική απόσταση 1,54χλμ.).

 

 

Ιδιαίτερο ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι τη φετινή χρονιά συγκεντρώσαμε τα λιγότερα σκουπίδια σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

 

Στο τέλος της διαδρομής οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την αξία της προστασία τους περιβάλλοντος και της παράκτιας ζώνης και να ενημερωθούν για τις δράσεις του Δήμου. Επίσης, στα παιδιά δόθηκαν υφασμάτινες τσάντες προκειμένου να μειωθεί το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

 

      

 

Στη συνέχεια τα παιδιά ενημερώθηκαν από την Aegean Rebreathe και την κα Κατερίνα Κοφινάκου για της δράσεις του οργανισμού και την σημασία του καθαρού βυθού για τη θαλάσσια ζωή, αλλά και για την υγεία των ανθρώπων.

 

 

Οι ενημερωτικές δράσεις ολοκληρώθηκαν με την ενημέρωση των μαθητών/τριών από τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου και τον κο Γιάννη Ορφανό για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας. Έμαθαν πώς να προστατεύουν τις χελώνες και τα αβγά τους, καθώς και τι πρέπει να κάνουμε όταν βρούμε στην ακτή αβγά ή κάποια χελώνα τραυματισμένη.

 

      

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και τον Δήμαρχο κο Λιανό για την στενή συνεργασία, την κα Κοφινάκου και τον κο Ορφανό για την πολύτιμη συμβολή τους στην εκπαιδευτική – περιβαλλοντική μας δράση και τον Γιώργο Μουστάκη με την Κατερίνα Ηλιαδάκη ιδιοκτήτες του καφέ μπαρ Golden Sand για την φιλοξενία και το κέρασμα.

 

 

Ασύγχρονη Μάθηση

LMS

Κάντε κλικ για είσοδο

Δανειστική Βιβλιοθήκη

Scroll to top