Στα πλαίσια του εορτασμού της 9ης Ημέρας Αθλητισμού με θέμα: “ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ” οι εκπαιδευτικοί όλων των τάξεων σχεδίασαν και υλοποίησαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες προκειμένου οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου να κατανοήσουν την αξία της άθλησης στην καθημερνή ζωή.

Αναλυτικότερα οι δραστηριότητες της ημέρας οργανώνονται σε 3 ενότητες.

Αρχικά οι μαθητές/τριες μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν και να συζητήσουν αναφορικά με τα αθλήματα που γνωρίζουν με τα οποία τους αρέσει να ασχολούνται. 

 

 

Με τις συνεργατικές δραστηριότητες, το φωτογραφικό υλικό και τα βίντεο που προβλήθηκαν οι μαθητές/τριες γνώρισαν αθλήματα που δε γνώριζαν, ήρθαν σε επαφή με τα ολυμπιακά αγωνίσματα και είχαν την ευκαιρία να αναστοχαστούν αναφορικά με τα συναισθήματα που προκαλεί η ενασχόληση με το αθλητισμό.

 

 

Στη συνέχεια ζωγράφισαν τον εαυτό τους να αθλείται και ο καθένας/καθεμιά έφτιαξε το δικό του μετάλλιο. 

 

Μετά την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων εντός της αίθουσας οι μαθητές/τριες βγήκαν στην αυλή και συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες που είχε σχεδιάσει ο Γυμναστής του σχολείου.  Συγκεκριμένα οι μαθητές χωρισμένοι ομάδες ανάλογα με την τάξη και την ηλικία τους συμμετείχαν στα παρακάτω παιχνίδια:

 

  • Σκυταλοδρομία

  • Σκυταλοδρομία με εμπόδια

  • Σκυταλοδρομία με μπάλα
  • Πιάσε την μπάλα (ομαδικό παιχνίδι)

  • Κανονικό παιχνίδι ποδοσφαίρου

Η ημέρα έκλεισε με μια ομαδική ζωγραφιά. Οι μαθητές/τριες όλου του σχολείου ζωγράφισαν ένα τεράστιο πανό στην αυλή του σχολείου και αποτύπωσαν σε μια ζωγραφιά τα συναισθήματα που τους προκαλεί ο αθλητισμός, και την αξία της άθλησης στην καθημερινή ζωή.

 

 

 

 

 

Υλικό που αξιοποιήθηκε

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ασύγχρονη Μάθηση

LMS

Κάντε κλικ για είσοδο

Δανειστική Βιβλιοθήκη

Scroll to top