Έπειτα από χρόνια σχεδιασμού και υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης το σχολείο μας βραβεύτηκε με την Πράσινη Σημαία του δικτύου των Οικολογικών Σχολείων.

Από την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 πλέον κυματίζει στον ιστό του σχολείου μας η πράσινη σημαία των Οικολογικών Σχολείων.

 

 Στην σεμνή τελετή που διοργανώθηκε στο σχολείο μας την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022, οι μαθήτριες κι οι μαθητές του σχολείου ενημερώθηκαν για την διάκρισή του και την ένταξή του στον χάρτη των Οικολογικών Σχολείων.


Δέσμευση όλων μας είναι να συνεχίσουμε να αγαπάμε και να προστατεύομε το περιβάλλον, ώστε να διασφαλίσουμε ότι και οι επόμενες γενιές θα ζήσουν σε ένα αντίστοιχο και γιατί όχι καλύτερο περιβάλλον από εμάς.

   

 

 Αναλυτικά

Στην τελετή βράβευσης των Οικολογικών Σχολείων που πραγματοποιήθηκε Το Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

 

 

Το σχολείο μας συμμετείχε στην εκδήλωση με το παρακάτω βίντεο.

 

Το σχολείο μας μετά την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος Erasmus+  Envstories, συνέχισε να κινείται στο δρόμο της καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης στις μαθήτριες και μαθητές αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Έτσι αγοράσαμε και τοποθετήσαμε σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας  2 κάδους διαλογής των απορριμμάτων σε ανακυκλώσιμα και μη. Συμμετέχουμε και συνεχίζουμε να αξιοποιούμε τον ξηραντήρα, από το πρόγραμμα  BIOMA  του Δήμου Νάξου και τέλος σε συνεργασία με το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, το Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Βίβλου τοποθετήσαμε αυτοκόλλητα στους κάδους της Βίβλου, με τα οποία παρακινούνται οι κάτοικοι να προστατεύουν το περιβάλλον, να ανακυκλώνουν και να επιδεικνύουν περιβαλλοντική συνείδηση.

 

 

 

Ασύγχρονη Μάθηση

LMS

Κάντε κλικ για είσοδο

Δανειστική Βιβλιοθήκη

Scroll to top