Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι υπόθεση ενός ούτε μιας ημέρας, αλλά είναι και πρέπει να είναι καθημερινή έγνοια για όλες και όλους.

 3

Το σχολείο μας στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας Περιβάλοντος για το 2020 αφιέρωσε δύο διδακτικές ώρες για την πραγματοποίηση δραστηριοτήτων για το περιβάλλον.

Οi μαθητές/τριες που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Envstories λειτούργησαν ως "εκπαιδευτές" για τους υπόλοιπους μαθητές/τριες στη συζήτηση για τα περιβαλλοντικά θέματα που απασχολούν σήμερα τους ανθρώπους.

IMG 20200605 121944

Αποφασίσαμε ότι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να καθαρίσουμε σημεία της αυλής του σχολείου μας στα οποία είχαν συγκεντρωθεί σκουπίδια, αλλά και από την γειτονική παιδική χαρά της περιοχής μας, μιας και πρόκεται για χώρους που ρησιμοποιούν τα ίδια παιδιά τις απογευματινές ώρες.

 9  7
   
5 4

Για την επιτυχή ολοκλήρωση της δραστηριότητας αυτής, αλλά και για την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης στους μαθητές/τριες του σχολείου μας, καθώς και την καλλιέργεια της αξίας της ανακύκλωσης των απορριμμάτων, σημαντική ήταν και η συμβολή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και συγκεκριμένα του αρμόδιου Αντιδήμαρχου κου Σιδερή Νίκου, ο οποίος ανταποκρόθηκε άμεσα στο αίτημά μας για τοποθέτηση κάδου ανακύκλωσης κοντά στο σχολείο.

3

 

Επόμενος στόχος, οι μαθητές/τριες και οι  εκπαιδευτικοί του σχολείου μας να διαχωρίζουμε τα απορρίμματα μας σε ανακυκώσιμα και μη και σε συνεργασία με το προσωπικό καθαριότητας να τοποθετούνται στους αντίστοιχους κάδους.

 Περισσότερα τις επόμενες ημέρες!

Ασύγχρονη Μάθηση

LMS

Κάντε κλικ για είσοδο

Δανειστική Βιβλιοθήκη

Scroll to top