Η εκπαιδευτική εκδρομή στην πόλη της Νάξου διακρίνεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος οι μαθητές/τριες των Ε΄& ΣΤ΄ τάξεων επισκέφτηκαν το Δημαρχείο της Νάξου. Εκεί ξεναγήθηκαν από την Αντιδήμαρχο κο Αργύρη Ανεβλαβή στο δημαρχιακό μέγαρο. Μετά την ξενάγηση ακολούθησε συζήτηση με τον κο Ανεβλαβή πάνω σε θέματα που αφορούν στη λειτουργία του δήμου, και άπτονται του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής.

 

 

Οι μαθητές/τριες είχαν ετοιμάσει τις ερωτήσεις τους από το σχολείο και πραγματοποιήθηκε μια πολύ ζωντανή συζήτηση πάνω σε θέματα αφορούσαν:

την οργάνωση και τις αρμοδιότητες του δήμου

τη διαχείριση των απορριμμάτων και του νερού

την ποιότητα ζωής των κατοίκων

 

 

 

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο δημαρχείο οι μαθητές/τριες συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους Χρήστο Σκάρκο και Σοφία Πολυματίδου επισκέφτηκαν τον ραδιοφωνικό σταθμό Aegean Voice. Εκεί ξεναγήθηκαν από τη δημοσιογράφο κα Πόπη Αλιμπέρτη και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πως γίνεται μια ραδιοφωνική εκπομπή, αφού συμμετείχαν στην εκπομπή "Al-iberti News" μεταφέροντας την εμπειρία τους από την επίσκεψή τους στο δημαρχιακό μέγαρο.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο- έμβλημα για το νησί της Νάξου- της Πορτάρας της Νάξου. Πρόκειται για έναν ημιτελή ναό του θεού Απόλλωνα (πιθανότατα) κατασκευασμένος στο νησάκι παλάτι απέναντι από το ιερό του Απόλλωνα στη Δήλο, στο σημείο που κατά τη μυθολογία ο θεός Διόνυσος βρήκε την Αριάδνη, όταν την εγκατέλειψε ο Θησέας κατά την επιστροφή του από την Κρήτη.

 

<iframe src="//www.slideshare.net/slideshow/embed_code/key/meNqBqsIcEMkWx" width="595" height="485" frameborder="0" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no" style="border:1px solid #CCC; border-width:1px; margin-bottom:5px; max-width: 100%;" allowfullscreen> </iframe> <div style="margin-bottom:5px"> <strong> <a href="//www.slideshare.net/dimvivlou/222017-72329952" title="Εκδρομή 2-2-2017 - Τάξεις Ε &amp; ΣΤ - Πορτάρα" target="_blank">Εκδρομή 2-2-2017 - Τάξεις Ε &amp; ΣΤ - Πορτάρα</a> </strong> from <strong><a target="_blank" href="//www.slideshare.net/dimvivlou">Δημοτικό Σχολείο Βίβλου Νάξου</a></strong> </div>

Ασύγχρονη Μάθηση

LMS

Κάντε κλικ για είσοδο

Δανειστική Βιβλιοθήκη

Scroll to top