Το Δημοτικό Σχολείο Βίβλου Νάξου, και φέτος , αναλαμβάνει ως εξεταστικό κέντρο τη διεξαγωγή του μαθηματικού διαγωνισμού ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ. Ο διαγωνισμός είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σύμφωνα με την Φ.14/88093/ΦΔ/89435/Δ1/19-7-2022 απόφαση.

            Ο διαγωνισμός αφορά μαθητές Β’, Γ’, Δ’, Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού και Α’, Β’, Γ’ Γυμνασίου. Ο διαγωνισμός αυτός κατά κύριο λόγο δεν ελέγχει τη σχολική επίδοση και τις γνώσεις των μαθητών αλλά, την ικανότητα να σκέφτονται με εφόδιο τη Μαθηματική γνώση. Αποσκοπεί στην ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας και σκέψης και στην κατανόηση από πλευράς των μαθητών/τριών η σημασία των Μαθηματικών στην καθημερινή πραγματικότητα.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 9 Μαρτίου 2024

Και για τη φετινή χρονιά ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, όχι στο εξεταστικό κέντρο, αλλά ο κάθε μαθητής/τρια θα συμμετάσχει από τον χώρο του. Την ημέρα της εξέτασης ο μαθητής/τρια θα πρέπει να έχει στη διάθεσή του ένα ψηφιακό μέσο (pc, laptop, tablet κ.λ.π)  και  πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Κάθε ενδιαφερόμενος μαθητής (ο ίδιος ή ο κηδεμόνας του) μαζί με την εγγραφή του θα καταβάλει στα εξεταστικά κέντρα και την ετήσια συνδρομή (κόστος 10 ευρώ) στο περιοδικό ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ της ΕΜΕ.

Εγγραφές μπορούν να πραγματοποιούνται μέχρι τις 3 Μαρτίου 2024

Για να θεωρηθεί ένας μαθητής εγγεγραμμένος στον διαγωνισμό θα πρέπει να κάνει κατάθεση στην τράπεζα το ποσό των 10€ στον λογαριασμό της ALPHA BANK με IBAN: GR3401406200620002101112607 και να στείλει με email στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. την Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα και την απόδειξη κατάθεσης στην τράπεζα.

 

Όσοι γονείς επιλέξουν να καταθέσουν την συνδρομή με web banking θα πρέπει να επιλέξουν να ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ της διατραπεζικής συναλλαγής, καθώς υπάρχει διαφορά στα χρήματα και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δεν μπορεί να το καλύψει.

 

Μερικές ημέρες μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού οι μαθητές/τριες θα παραλάβουν το ετήσιο περιοδικό «Πυθαγόρας»

Η πρόσκληση αφορά όλους τους μαθητές/τριες των Δημοτικών και Γυμνασίων των Κυκλάδων. Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε επικοινωνήσετε με τον Δ/ντή  του ΔΣ Βίβλου κο Χρήστο Σκάρκο στον τηλεφωνικό αριθμό: 2285041304 & 2285360071 ή με email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Επιπλέον πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://www.hms.gr/pythagoras/.

 

Έντυπο Γονικής Συναίνεσης: pdf doc

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Χρήστος Σκάρκος

Ασύγχρονη Μάθηση

LMS

Κάντε κλικ για είσοδο

Δανειστική Βιβλιοθήκη

Scroll to top