Στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου οι Α΄ και Β Τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Βίβλου ασχολήθηκαν με την ανάγνωση του Παραμυθιού «Μια σακούλα, δύο χελώνες, τρεις δύτες». Η ιστορία του παραμυθιού με λίγα λόγια είναι:
Μια πλαστική σακούλα παρασύρεται από τον αέρα, κάνει ένα μακρύ ταξίδι και καταλήγει στη θάλασσα. Ανάμεσα σε άλλα πλάσματα του βυθού ζουν εκεί οι θαλάσσιες χελώνες Ροζέτα-Ροζέτα και Λορέτα Λορέτα. Όταν βρίσκεται η σακούλα στον δρόμο τους, οι δύο φίλες κινδυνεύουν. Την κατάλληλη στιγμή, όμως εμφανίζονται τρεις δύτες. Σκοπός της ανάγνωσης ήταν αρχικά η ευαισθητοποίηση των παιδιών για το περιβάλλον και την προστασία του αλλά και η σπουδαιότητα του να διαβάζουμε παραμύθια και βιβλία. Αρχικά έγινε η ανάγνωση του παραμυθιού από τις εκπαιδευτικούς και στη συνέχεια πραγματοποιήσαμε διάφορες δραστηριότητες.

Ανάγνωση του παραμυθιού

 

• Συζήτηση με τα παιδιά για την ιστορία και τους ήρωες του παραμυθιού μας.
• Μοιρασμός των μαθητών σε ομάδες και δημιουργία ιστορίας σε 6 πλαίσια. Συγκεκριμένα, οι μαθητές χώρισαν το χαρτί Α4 σε 6 πλαίσια και στο κάθε ένα θα ζωγράφιζαν μια «σκηνή» της ιστορίας που είχαν να μας πούνε βάση των όσων άκουσαν από την ανάγνωση και τη συζήτηση για το παραμύθι δίνοντας ένα δικό τους τέλος ή μήνυμα.

 

• Δημιουργία των ηρώων του παραμυθιού και των ιστοριών τους από πλαστελίνη.

 

 

 

• Στο τέλος η κάθε ομάδα παρουσίασε την ιστορία της στην τάξη και ξανασυζητήσαμε για τη σπουδαιότητα της προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και το ότι τα παραμύθια μας βοηθούν να καταλάβουμε με εύκολο τρόπο κάτι που με άλλα λόγια ίσως να μας ήταν πιο δύσκολο.

 

Η δασκάλα της τάξης

Ειρήνη Καραμανλή

Ασύγχρονη Μάθηση

LMS

Κάντε κλικ για είσοδο

Δανειστική Βιβλιοθήκη

Scroll to top