Στα πλαίσια της Πολιτικής του Σχολείου μας για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, τη βελτίωση της επικοινωνίας Σχολείου ? Οικογένειας, αλλά και του Σχεδίου Δράσης για τη διαμόρφωση του εσωτερικού κανονισμού του Σχολείου, με ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων διοργανώνουμε ταχύρυθμο επιμορφωτικό πρόγραμμα 4 εβδομάδων.

 

Η επιμόρφωση αυτή συνδιοργανώνεται από το Δημοτικό Σχολείο Βίβλου, τον Σχολικό Σύμβουλο 3ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Κυκλάδων και  το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Κυκλάδων. Το επιμορφωτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με το Μεικτό μοντέλο Επιμόρφωσης, το οποίο θα περιλαμβάνει 1,5 ώρα την εβδομάδα δια ζώσης επιμόρφωση και 1,5 ώρα την εβδομάδα υλοποίησης δραστηριοτήτων στην πλατφόρμα Moodle.

Διδάσκοντες θα είναι οι εκπαιδευτικοί:

$1·         Χρήστος Σκάρκος

$1·         Νικόλαος Βιντζηλαίος

                Επιπλέον, κατά την υλοποίησή του θα πραγματοποιηθεί δίωρη παρέμβαση από το δίκτυο ΘΗΣΕΑ, αναφορικά με το ρόλο των γονέων και την ανάδειξη τρόπων για την προστασία των παιδιών από τους κινδύνους του διαδικτύου.

                Τέλος, θα πραγματοποιηθεί και από το Σχολικό Σύμβουλο παρέμβαση που θα αφορά στην παιδαγωγική αξιοποίηση του διαδικτύου κατά τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών.

Με βάση τον προγραμματισμό που έχει πραγματοποιηθεί, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 3 Μαρτίου 2015 και θα ολοκληρωθεί 8 εβδομάδες μετά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

 

Αριθμός Εβδομάδας

Διδασκόμενα αντικείμενα

1η

Εισαγωγή

Υλικό και Λογισμικό

Επιφάνεια Εργασίας και προσαρμογή της

Αρχεία και φάκελοι

2η

Επεξεργασία κειμένου

Επεξεργασία κειμένου

Εισαγωγή στα δίκτυα

3η

Διαδίκτυο

Φυλλομετρητές

Εφαρμογές Ιστού

Τι είναι το διαδίκτυο;

Spam- Fishing- Δούριοι ίπποι

4η

Ηλεκτρονικό εμπόριο

Κοινωνική δικτύωση και κοινωνικά παιχνίδια

Ψηφιακό προφίλ

Προβλήματα

Πειρατεία λογισμικού

Χρήσιμα

Τα δια ζώσης μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα 19:00 ? 20:30 και κάθε Σάββατο 19:00 ? 20:30.