Εκπαιδευτική Εκδρομή στην πόλη της Νάξου Γ-Δ τάξεις

Περίπατος στην αστική παραλία του Αγίου Γεωργίου.


Βρίσκομαι πρωί στην ήσυχη από κόσμο παραλία. Τι βλέπω, τι μυρίζω, τι ακούω,τι αισθάνομαι. Ευκαιρία για τους μαθητές να ανακαλύψουν με διαφορετικό τρόπο το περιβάλλον και τα ερεθίσματα που προσφέρει.


Τι δεν βλέπω όμως; Μιλήσαμε για τον μικρόκοσμο του οικοσυστήματος της παραλίας και τις σχέσεις των οργανισμών με το αβιοτικά στοιχεία: πέτρες, χώμα, αέρας, νερό κλπ.

16830403 10210849695392170 1050401322 n


Το δεύτερο σκέλος της επίσκεψής μας στη Χώρα Νάξου περιελάμβανε την επίσκεψη στο εικαστικό εργαστήρι της κας Φιλίππας Φλώρακα και είχε θέμα "Το δέντρο στην τέχνη". Με τη βοήθεια της κας Φλώρακα οι μαθητές είδαν τον τρόπο που απεικόνισαν το δέντρο και την τεχνοτροπία που ακολούθησαν στα έργα τους διάσημοι καλλιτέχνες Έλληνες και ξένοι. Στόχος της συνάντησης ήταν οι μαθητές να αφήσουν το τετριμμένο τρόπο απεικόνισης του δέντρου και με οδηγό τη φαντασία τους να δημιουργήσουν ο καθένας τις δικές του μοναδικές δημιουργίες. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό και οι μικροί καλλιτέχνες έμειναν απόλυτα ενθουσιασμένοι με τα έργα τους. Εμείς απλά τα θαυμάσαμε.....

 cd1

 

cd2

 

cd3

Scroll to top