Τα βιβλία που διάβασαν οι μαθητές στο πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας

 

Το ξωτικό που ήθελε να ψηλώσει της Καλλιόπης Εμμανουηλίδου.

Ο Πιριπόν, το μικρό ξωτικό, είχε ένα όνειρο, να ψηλώσει όπως τα αδέρφια του, οι γονείς του και όπως κάθε ξωτικό στο ξωτικο-χωριό. Έτσι άρχισε να τρώει ό,τι έβρισκε μπροστά του. Έτρωγε τόσο πολύ ώσπου άρχισε να νιώθει άσχημα, σαν να ήταν έτοιμος να σκάσει! Η ξωτικο-μαμά όμως είχε κάτι να του πει? Ο Πιριπόν  καλεί τα παιδιά στη χώρα των ξωτικών και τα περιμένει να παίξουν μαζί του. Να γίνουν μικροί ή μεγάλοι, όπως ένας σπόρος ή ένα δέντρο, να φουσκώσουν σαν μπαλόνια ή να πετάξουν στον αέρα όπως μια νιφάδα χιονιού. Μα πάνω απ? όλα, τα καλεί να ανακαλύψουν πως το καθένα από αυτά είναι μοναδικό.

 

 

 • Ο κύριος Κιουκ έχει λόξιγκα της Μαρία Ρουσάκη

  Ο κύριος Κιουκ έχει εδώ και 50 χρόνια έναν ενοχλητικό λόξιγκα. Έχει δοκιμάσει όλες τις θεραπείες και όλα τα κόλπα, αλλά δεν μπορεί να απαλλαγεί από τούτο το βάσανο. Ώσπου ένας γιατρός τού συνιστά να ξεκινήσει υγιεινή διατροφή. Τότε η ζωή του αλλάζει, αδυνατίζει, μπορεί να αναπνεύσει καλύτερα και να μιλήσει πιο εύκολα.

  Μια διασκεδαστική και όμορφα εικονογραφημένη ιστορία, που διδάσκει στο παιδί τα οφέλη της υγιεινής διατροφής.

 • Το φαγητό δεν είναι μόνο για να χορταίνουμε της Ελένη Χαρατσή - Γιωτάκη

   

  Χρειάζεται υπομονή, αγάπη και γνώση για να μάθει το παιδί να τρώει σωστά, να αγαπά τις υγιεινές τροφές, να αποφεύγει τις επικίνδυνες. Έτσι, θα θωρακίσει την υγεία του για όλη τη ζωή του.


  Στους ήρωες του βιβλίου το παιδί θα αναγνωρίσει τον εαυτό του και κάποιες από τις συμπεριφορές του, και θα συνειδητοποιήσει την ωφέλεια της υγιεινής δίαιτας.

  Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά Βιβλία συμπεριφοράς, που βοηθούν τους γονείς στο δύσκολο έργο της διαπαιδαγώγησης των παιδιών τους.

  Στις τελευταίες σελίδες δίνονται πολύτιμες πληροφορίες για θέματα υγιεινής διατροφής και περιλαμβάνονται ευχάριστες δραστηριότητες που μπορούν να πραγματοποιήσουν οι γονείς ή οι εκπαιδευτικοί με τα παιδιά.

  Ένα βιβλίο για να το μοιραζόμαστε, να το διαβάζουμε δυνατά στο σπίτι, στο σχολείο, στον παιδικό σταθμό, οπουδήποτε ζουν, συγκεντρώνονται και παίζουν παιδιά. Γραμμένο από μια γιατρό, ειδικευμένη στη διατροφολογία.

Ασύγχρονη Μάθηση

LMS

Κάντε κλικ για είσοδο

Scroll to top