ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ |
ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ |
|
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ |
|
|
ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ |
Χ |
|
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ |
|
Ημερομηνία 21/11/2013
Αριθ. Πρωτ. ..........................
Σχ. Έτος: 2013- 2014
ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ 4/Θ Δημοτικό Σχολείο Βίβλου
Δ/ΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Πρωτοβάθμιας Ν. Κυκλάδων ΓΡΑΦΕΙΟ Δ/νση 1θμιας Ν. Κυκλάδων
ΤΗΛ 2285041304 ΔΗΜΟΣ / ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Βίβλος
FAX 2285041304 Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 4 ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: 47
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ: Σκάρκος Χρήστος ΠΕ: 70
Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΣ:
« Με τη Λόλα και το μήλο»
Ένα πρόγραμμα αγωγής υγείας με προεκτάσεις φιλαναγνωσίας
ΠΡΑΞΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ:
Αρ. Πράξης |
Ημερομηνία |
7η |
15/11/2013 |
ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ |
||
ΜΟΝΟ ΠΡΩΙ |
ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑ |
ΜΟΝΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ |
Χ |
|
|
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ |
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ (ΠΕ) |
ΩΡΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ |
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΕΤΗ (ΝΑΙ/ΟΧΙ) |
ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ (ΦΟΡΕΑΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ) |
Τσιριγωτάκη Μαρία |
ΠΕ 70 |
0 |
Ναι |
ΟΧΙ |
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ |
|
|
|
|
Τσιριγωτάκη Μαρία |
ΠΕ 70 |
0 |
Ναι |
ΟΧΙ |
Κανδυλάπτη Δουκαίνη |
ΠΕ06 |
|
ΟΧΙ |
ΟΧΙ |
|
|
|
|
|
ΣΥΝΟΛΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ : 7 ΑΓΟΡΙΑ: 1 ΚΟΡΙΤΣΙΑ:6
ΑΜΙΓΕΣ ΤΜΗΜΑ: |
Χ |
ΜΕΙΚΤΗ ΟΜΑΔΑ: |
|
Συνάντηση ομάδας:
ΗΜΕΡΑ: |
ΩΡΑ: |
ΤΟΠΟΣ: |
14/11/2013 |
13:45 |
Σχολική τάξη |
ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ; ΝΑΙ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Η διατροφή και φιλαναγνωσία (συμμετοχή στο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας του Μεταίχμιου. Η υγιεινή διατροφή ? μεσογειακή διατροφή ? Βιολογικά προϊόντα ? διατροφικές συνήθειες. Διατροφή και άσκηση ? παιχνίδια και διατροφή. Τα φρούτα και τα λαχανικά στις τέχνες. Παραδοσιακή κουζίνα και διατροφή ? παραδοσιακές συνταγές Διατροφή και Χριστιανισμός .
|
Β. ΠΟΙΟΥΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΒΑΛΑΤΕ; (γράψτε συνοπτικά τους πιο σημαντικούς)
καλλιέργεια αναγνωστικής απόλαυσης καλλιέργεια δεξιότητας αναδιήγησης ιστοριών, συναισθημάτων ή καταστάσεων ανάπτυξη δυνατότητας κατανόησης κειμένου ανάπτυξη συνεργατικής ικανότητας ανάπτυξη επικοινωνιακής ικανότητας να μάθουμε γιατί πρέπει να τρεφόμαστε σωστά να μάθουμε τις κατηγορίες των τροφών να μάθουμε τη Μεσογειακή διατροφή και τη διατροφική πυραμίδα να γνωρίσουμε τη διατροφή μέσα από τη μουσική και τα εικαστικά να συγκεντρώσουμε παραδοσιακές συνταγές εξοικείωση με τη λειτουργία ομάδων δημιουργία κλίματος συντροφικότητας και δημιουργικότητας μέσα στην τάξη, η οποία σταματά να αποτελεί ένα άθροισμα μεμονωμένων μαθητών αλλά γίνεται μια «κοινότητα αναγνωστών» |
Γ. ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ? ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ:
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στηριζόμενο: στην ενεργητική και βιωματική μέθοδο εργασίας ? ομαδοσυνεργατική μέθοδο. Συνεργασία με εκπαιδευτικούς Δ.Σ. Φιλωτίου Νάξου Συνεργασία με διατροφολόγο, οδοντίατρο και παιδίατρο Συνεργασία με Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων Δ.Σ. Βίβλου και Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων Δ.Σ. Φιλωτίου
Συνεργασία με τοπική κοινωνία (Βίβλος και Φιλώτι) |
Δ. ΠΕΔΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης και διαθεματικά θα συνδεθεί με άλλα γνωστικά αντικείμενα : |
Ε. ΚΑΤΑΓΡΑΨΤΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΑΣ
ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ (20- 25 ΔΙΩΡΑ)
Η χρονική εξέλιξη του προγράμματος
( διερεύνηση θέματος, επεξεργασία, υλοποίηση δράσεων, επισκέψεων, παρουσίαση κλπ)
1ος |
Έναυσμα ενδιαφέροντος μέσα από την ανάγνωση των παραμυθιών για το κομμάτι της φιλαναγνωσίας. Διερεύνηση διατροφικών συνηθειών των μαθητών. Διαχωρισμός των τροφών σε κατηγορίες και δημιουργία διατροφικής πυραμίδας. Αναφορά στη μεσογειακή διατροφή και στην ανάγκη της άσκησης. Αναζήτηση χριστουγεννιάτικων συνταγών Βίβλου και Φιλωτίου, και μαγείρεμά τους στην τάξη. |
2ος ΜΗΝΑΣ |
Ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων της φιλαναγνωσίας με τη συμπλήρωση των σχετικών εντύπων. Συνάντηση με διατροφολόγο . Γνωριμία με τις βιολογικές καλλιέργειες. Επίσκεψη σε μανάβικο και στο φούρνο. Εμβαθύνουμε πάνω στις διατροφικές συνήθειες και παίζουμε παιχνίδια για τη διατροφή. Αναζητάμε συνταγές που να σχετίζονται με τους γάμους σε Βίβλο και Φιλώτι. |
3ος ΜΗΝΑΣ |
Αναφορά στο πεπτικό σύστημα και συνάντηση με οδοντίατρο. Επίσκεψη σε μπακάλικο και κρεοπωλείο. Αναζήτηση παραδοσιακών συνταγών αποκριών και Καθαρής Δευτέρας, Βίβλου και Φιλωτίου. Ζωγραφίζουμε για τη διατροφή και τραγουδάμε τραγούδια. |
4ος ΜΗΝΑΣ |
Συνάντηση με παιδίατρο. Επίσκεψη σε εργαστήρι ζαχαροπλαστικής. Αναζήτηση συνταγών που σχετίζονται με κοινωνικές εκδηλώσεις (βαφτίσια, μνημόσυνα) και στα δύο χωριά. Αναζήτηση συνταγών σχετικών με το Πάσχα, σε Βίβλο και Φιλώτι. |
5ος ΜΗΝΑΣ |
Οργάνωση υλικού και συναντήσεις με εκπαιδευτικούς και παιδιά του συννεργαζόμενου σχολείου. Καταγράφουμε το υλικό μας και μαγειρεύουμε συνολικά. Αξιολόγηση του προγράμματος. Εργασίες παρουσίασης του προγράμματος (θεατρική παράσταση, τραγούδια, παιχνίδια) |
Αριθμός προβλεπόμενων επισκέψεων 6