Η μπουγάδα του Αϊ-Βασίλη

Αξιοποιώντας το μάθημα 'Η μπουγάδα του Αϊ-Βασίλη' στη Χριστουγεννιάτικη ενότητα της Γλώσσας Δ κλήθηκαν οι μαθητές/τριες να κάνουν την εξής εργασία:

d1

Διαβάστε περισσότερα: Η μπουγάδα του Αϊ-Βασίλη

Συμμετοχή στο Make A Wish

asteri-tis-efxis-kokkino-make-a-wish

Το Make-A-Wish εκπληρώνει ευχές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια. Ιδρύθηκε στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το 1980 και είναι ο κορυφαίος Οργανισμός εκπλήρωσης ευχών στον κόσμο, που απευθύνεται σε παιδιά.
Με παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες και περισσότερους από 40.000 εθελοντές, έχουν εκπληρωθεί περισσότερες από 500.000 ευχές παγκοσμίως, ενώ κάθε 16 λεπτά εκπληρώνεται μία ευχή παιδιού, σε κάποιο σημείο του πλανήτη.
Στην Ελλάδα, ενωμένοι όλοι μαζί, γενναιόδωροι χορηγοί, υποστηρικτές, οι εργαζόμενοι και οι 400 εθελοντές μας σε όλη τη χώρα, εκπληρώνουν κατά μέσο όρο μια ευχή κάθε 36 ώρες. Από το 1996, που ιδρύθηκε, το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) έχουν εκπληρώσει περισσότερες από 2.500 ευχές.
Υπάρχουν διάφορα προγράμματα στα οποία μπορεί κανείς να συμμετέχει είτε ατομικά είτε συλλογικά. Εμείς, η Τετάρτη τάξη, αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε φέτος στο πρόγραμμα που αφορά ένα χάρτινο αστέρι το οποίο διατίθεται με τη συμβολική δωρεά των 2 ευρώ. Με τα έσοδα, από αυτό το πρόγραμμα, το Make-A-Wish καλύπτει το 1/3 των ευχών που εκπληρώνουν κάθε χρόνο.
Επιπλέον με το παρακάτω βίντεο συμμετείχαμε και στο διαγωνισμό Σχολείων που διοργανώνει ο οργανισμός,

Διαβάστε περισσότερα: Συμμετοχή στο Make A Wish

Ασύγχρονη Μάθηση

LMS

Κάντε κλικ για είσοδο

Ενημέρωση για

covid-19

Η Βιβλιοθήκη μας

Scroll to top