Χριστουγεννιάτικα στολίδια με ζυμάρι

Με αυτή τη δραστηριότητα θα περάσετε ένα πολύ δημιουργικό Σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας και είναι σίγουρο ότι θα ξετρελαθούν!!! Καλή επιτυχία!!!

1

Τα υλικά που χρειάζονται είναι μόνο:
1 κούπα κορν φλάουρ
1 κούπα μαγειρική σόδα
1 και 1/4 κούπα νερό
αντικολλητικό χαρτί
κουπ-πατ σε διάφορα σχέδια

 

2

1.Ρίχνουμε τη σόδα, το κορνφλάουρ και το νερό σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε.


2.Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε διαρκώς.


3.Περιμένουμε μέχρι να γίνει ένα στερεό μείγμα και αποσύρουμε από το μάτι. Εμένα μου πήρε γύρω στα 15 με 20 λεπτά ώσπου να ετοιμαστεί.


4 Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με βρεγμένη πετσέτα ή χαρτί κουζίνας για να μην ξεραθεί όσο κρυώνει. (Αν έχετε χαρτί κουζίνας με σχέδια, προτιμήστε την πετσέτα, γιατί τα σχέδια θα αφήσουν χρώμα στη ζύμη σας...)

5. Αφού το αφήσουμε να κρυώσει καλά το πλάθουμε με τα χέρια και προσθέτουμε λίγο κορν φλάουρ, τόσο ώστε να μην κολλάει. Πλάθουμε μέχρι να μαλακώσει και να είναι λεία η ζύμη.

Σ' αυτή τη φάση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη ζύμη αυτή, όπως ακριβώς την πλαστελίνη! Έχουν ακριβώς την ίδια υφή και σχεδόν την ίδια μυρωδιά! Μάλιστα αν την τυλίξουμε σε μεμβράνη και την συντηρήσουμε στο ψυγείο, μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε αρκετές φορές.

3


Πάμε να δούμε, όμως, πώς μπορούμε να φτιάξουμε όμορφα στολίδια:

6. Με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε ένα "φύλλο" μισό εκατοστό περίπου. Στην αρχή προσπάθησα να ανοίξω ένα μεγάλο φύλλο, αλλά δουλευόταν πιο εύκολα με μικρότερη ποσότητα ζύμης, οπότε άνοιγα πολλά μικρά φύλλα.

4

7. Κόβουμε με κουπ-πάτ τα σχέδια που θέλουμε και αφαιρούμε προσεκτικά το γύρω-γύρω. Τα σχέδια που έφτιαξα έγιναν εύκολα, με εξαίρεση το ελαφάκι που με δυσκόλεψε γιατί είχε λεπτές άκρες και η ζύμη κολλούσε σε αυτές.
8 Αν το κουπ-πάτ αφήνει ατέλειες, λειαίνονται εύκολα με το χέρι.

5

9. Στο πίσω μέρος μια ευχή, πρέπει να κάνουμε μια τρύπα στο πάνω μέρος, πριν στεγνώσει το στολίδι. Μπορούμε να το κάνουμε με δύο τρόπους: με μικρό πλαστικό καλαμάκι ή με οδοντογλυφίδα.

10. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν μόνα τους και να σκληρύνουν σε μια λεία επιφάνεια, όπως ένα ταψί. Αυτό παίρνει μια με δύο μέρες για να γίνει.Φροντίζουμε να τα γυρίσουμε και από τις δύο πλευρές. Αν τα ψήσουμε μπορεί να κιτρινίσουν, γι' αυτό είναι προτιμότερο να τα αφήσουμε να στεγνώσουν μόνα τους.

11. Στη συνέχεια τα φέρνετε στο σχολείο να στολίσουμε το δεντράκι της τάξης μας.

(Πηγή: http://ideesgiadaskalous.blogspot.com/)

 

Η δασκάλα της τάξης
Ρούλα Σταματοπούλου

Ασύγχρονη Μάθηση

LMS

Κάντε κλικ για είσοδο

Η Βιβλιοθήκη μας

Scroll to top