teliki foto

 

Την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 στο Δημοτικό Σχολείο Βίβλου, στην αίθουσα της Β' Τάξης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η γιορτή που ετοίμασαν οι μαθητές και η δασκάλα του τμήματος Καραμανλή Ειρήνη. Η ιδέα για τη συγκεκριμένη γιορτή ήταν των ίδιων των παιδιών, έπειτα από μια δραστηριότητα Παραγωγής Γραπτού Λόγου με θέμα «Η μαμά μου». Θεωρήσαμε λοιπόν, μια πολύ καλή ευκαιρία η συγκεκριμένη δραστηριότητα να συνδυαστεί και να εμπλουτιστεί και με άλλες δραστηριότητες, διοργανώνοντας μια μικρή γιορτή για τις μανούλες των παιδιών της τάξης! Έτσι και έγινε! Παρακάτω αναλύουμε τις δραστηριότητες με τη σειρά που πραγματοποιήθηκαν!


Αφού γράψαμε την έκθεσή μας, το κάθε παιδί για τη μαμά του, χρειαζόμασταν μια πρόσκληση...Δημιουργήσαμε λοιπόν την πρόσκλησή μας, με την οποία θα καλούσαμε τις μαμάδες μας στο σχολείο για τη γιορτή μας, με τη συμφωνία ότι κανείς δεν θα αποκάλυπτε τίποτα! Τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν!

prosklisi  prosklisi 2 

 

Στη συνέχεια, φτιάξαμε και μια κάρτα για να τη χαρίσουμε στη μανούλα μας,  όταν θα ερχόταν στο σχολείο.

karta  karta 2 

 

Έπειτα, ασχοληθήκαμε με το παραμύθι "Το αλφαβητάρι της αγάπης για τη μαμά". Αφού το διαβάσαμε, το συζητήσαμε, μοιράσαμε τις λέξεις έτσι ώστε το κάθε παιδί να διάβαζε ένα-δυο γράμματα και τη λέξη για τη μαμά τη μέρα τη γιορτής και φτιάξαμε και το δικό μας Αλφαβητάρι σε χαρτί του μέτρου και το κολλήσαμε στην πόρτα της τάξης, για να το καμαρώσουν οι μανούλες μας!

to alfavitari tis agapis gia ti mama  to alfavitari tis agapis gia ti mama 2 

 to alfavitari tis agapis gia ti mama 3

 Η μέρα της Γιορτής!


Μόλις μπήκαν οι μανούλες μας στην τάξη τα παιδιά, με κρυμμένο ένα μπουκέτο λουλούδια πίσω από την πλάτη τους, φώναξαν όλα μαζί «Χρόνια Πολλά Μαμά!!» και πήραμε θέση για να παρουσιάσουμε τα όσα είχαμε ετοιμάσει!


Η 1η Δραστηριότητα ήταν η απαγγελία του ποιήματος του Γεώργιου Βιζυηνού «Η μητέρα».

poiima i mitera 

Η 2η Δραστηριότητα ήταν η ανάγνωση του παραμυθιού «Το αλφαβητάρι της αγάπης για τη μαμά» από τη δασκάλα και η παρουσίαση των λέξεων και η σημασία τους για τα ίδια τα παιδιά.

diavazoume to alfavitari

 

Η 3η Δραστηριότητα που πραγματοποιήσαμε ήταν η ανάγνωση της κάθε έκθεσης για τη μαμά από το κάθε παιδί και στο τέλος, της τη χαρίζανε!

 diavazo tin ekthesi mou

 

Στη συνέχεια, η 4η Δραστηριότητα ήταν η ανάγνωση της κάθε κάρτας με τις ευχές για τη μαμά από το κάθε παιδί, όπου και αυτήν στο τέλος τη χάριζαν στη μαμά τους!

 diavazo tin karta mou

Τελευταία και 5η Δραστηριότητα ήταν η «Συνεργάζομαι με τη μαμά μου και καλλιτεχνώ μια ποδιά». Στη συγκεκριμένη δραστηριότητα, η κάθε μαμά με το παιδί της, αφού συνεργάζονταν θα έπρεπε να καλλιτεχνήσουν, ζωγραφίσουν μια ποδιά, την οποία στο τέλος ο κάθε μαθητής θα την έδινε ως δώρο στη μαμά του! Η αλήθεια είναι ότι όλες οι ομάδες συνεργάστηκαν άψογα και το ευχαριστήθηκαν! Τα αποτελέσματα μόνο εκπληκτικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν!

synergazomai me ti mama mou  synergazomai me ti mama mou 2 
 synergazomai me ti mama mou 3  synergazomai me ti mama mou 4

 

 Έτοιμες λοιπόν οι ποδιές μας!!!Απολαύστε τες!!!

 

etoimes oi podies  etoimes oi podies mas 2 
 etoimes oi podies mas 3  etoimes oi podies mas 4
 etoimes oi podies mas 5  etoimes oi podies mas 6

 

 Ευχαριστούμε όλες τις μανούλες που με μεγάλη προθυμία και χαρά συμμετείχαν στη μικρή αυτή γιορτή μας, προς τιμήν ίσως του πιο πολύτιμου προσώπου, όπως είναι αυτό της ΜΗΤΕΡΑΣ ... Άλλωστε , όπως λέγεται...ο Θεός έφτιαξε τη Μητέρα, επειδή δεν μπορούσε να προστατεύει όλο τον κόσμο...


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ασύγχρονη Μάθηση

LMS

Κάντε κλικ για είσοδο

2022 - 2023

 

Δανειστική Βιβλιοθήκη

Καλώς ήρθατε στον δικτυακό μας τόπο

Η δημιουργία του site του σχολείου μας αποσκοπεί:

  • στην ψηφιακή αποτύπωση και  προβολή του εκπαιδευτικού έργου που παράγεται από μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας,στην ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων, στην παροχή επιπλέον εκπαιδευτικού υλικού στους μαθητές/τριες του σχολείου μας, στη δημοσιοποίηση και ανάδειξη των δράσεων και  καλών πρακτικών, στο άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία, στην δυνατότητα επικοινωνίας και συνεργασίας του σχολείου μας με άλλα σχολεία ή φορείς της εκπαίδευσης. 
  • επιπλέον

Η φωτογράφιση και η βιντεοσκόπηση των μαθητών έχει πραγματοποιηθεί με σύμφωνη γνώμη και έγγραφη άδεια των γονέων-κηδεμόνων

Scroll to top