Τα νέα μας

Πρόγραμμα Μετάβασης 2016-17

Και τη φετινή χρονιά υλοποιήσαμε στο σχολείο μας το πρόγραμμα Ομαλής Μετάβασης των μαθητών/τριών της ΣΤ΄ τάξης στο Γυμνάσιο. Το πρόγραμμα διήρκεσε συνολικά 10 διδακτικές ώρες και υλοποιήθηκαν οι εξής δραστηριότητες:


Δραστηριότητα 1η


Αρχικά ζητήθηκε από τους μαθητές/τριες να περιγράψουν σε ένα Σκέφτομαι και Γράφω, τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους αναφορικά με την ολοκλήρωση της φοίτησής τους στο Δημοτικό Σχολείο και της έναρξης μιας νέας περιόδου στη μαθητική τους ζωής, αυτής της έναρξης της φοίτησής τους στη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση και συγκεκριμένα στο Γυμνάσιο.
Σε συνέχεια τις προηγούμενης δραστηριότητας, διανεμήθηκε ένας πίνακας καταγραφής θετικών και αρνητικών συναισθημάτων. Με αυτό τον τρόπο επιχειρείται μια κωδικοποίηση των όσων περιγράφονται στην έκθεσή τους. Με τις λέξεις που συγκεντρώθηκαν δημιουργήσαμε ένα σύννεφο λέξεων.
Το μήνυμα που μεταφέρεται μέσα από το σύννεφο είναι τόσο ξεκάθαρο που δεν χρειάζεται περαιτέρω επεξήγηση.

PRE

Δραστηριότητα 2η


Μετά την ολοκλήρωση των προηγούμενων δραστηριοτήτων, ακολούθησε από το δάσκαλο της τάξης ενημέρωση αναφορικά με τα διδακτικά αντικείμενα τα οποία πρόκειται να διδάσκονται οι μαθητές το επόμενο σχολικό έτος.
Ολόκληρο το περιεχόμενο της ενημέρωσης αυτής αντλήθηκε από το δικτυακό τόπου του «Ψηφιακού Σχολείου» και βασικός άξονάς μας ήταν η αντιστοιχία των διδακτικών αντικειμένων μεταξύ αυτών του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Μέσα από το χρόνο που αφιερώθηκε στο συγκεκριμένο στάδιο έγινε μια προσπάθεια που είχε διπλή στόχευση. Αφενός να ενημερωθούν οι μαθητές/τριες για τα μαθήματα που θα διδάσκονται την επόμενη χρονιά και αφετέρου να μειωθεί το άγχος του άγνωστου, των υποτιθέμενων δυσκολότερων μαθημάτων και όλων αυτών των μύθων που πλάθονται από τους μικρούς μαθητές κατά τη μετάβασή τους από τη μια βαθμίδα εκπαίδευσης στην άλλη.

Δραστηριότητα 3η


Επίσκεψη στο Γυμνάσιο Βίβλου Νάξου. Μετά από συνεννόηση που είχε προηγηθεί τόσο με τον Διευθυντή του Γυμνασίου, όσο και με τους Διευθυντές και εκπαιδευτικούς των υπόλοιπων Δημοτικών Σχολείων της περιοχής, οι απόφοιτοι των οποίων φοιτούν στο ίδιο Γυμνάσιο, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Γυμνάσιο της Βίβλου Νάξου την στις 3 Μαΐου 2017.
Οι μαθητές/τριες της ΣΤ τάξης είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με τους μελλοντικούς συμμαθητές τους από τα γειτονικά σχολεία, και να παρακολουθήσουν μέρος του ημερήσιου προγράμματος της Α΄ τάξης του Γυμνασίου. Έτσι οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν στους χώρους του Γυμνασίου από τον Διευθυντή του, συμμετείχαν στο μάθημα και συγκεκριμένα παρακολούθησαν τα διδακτικά αντικείμενα: Μαθηματικά, Αρχαία Ελληνικά και Φυσική.

IMG 20170503 110235

 


Δραστηριότητα 4η


Όμοια με την έναρξη του προγράμματος οι μαθητές/τριες μετά την ολοκλήρωση των προηγούμενων δραστηριοτήτων επανέλαβαν τις αρχικές δραστηριότητες. Δηλαδή, κατέγραψαν τα συναισθήματά τους (αρνητικά και θετικά) και έγραψαν σε ένα Σκέφτομαι και Γράφω τις εντυπώσεις τους, τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

POST

Καλώς ήρθατε στον δικτυακό μας τόπο

Η δημιουργία του site του σχολείου μας αποσκοπεί:

  • στην ψηφιακή αποτύπωση και  προβολή του εκπαιδευτικού έργου που παράγεται από μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας,στην ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων, στην παροχή επιπλέον εκπαιδευτικού υλικού στους μαθητές/τριες του σχολείου μας, στη δημοσιοποίηση και ανάδειξη των δράσεων και  καλών πρακτικών, στο άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία, στην δυνατότητα επικοινωνίας και συνεργασίας του σχολείου μας με άλλα σχολεία ή φορείς της εκπαίδευσης. 
  • επιπλέον

Η φωτογράφιση και η βιντεοσκόπηση των μαθητών έχει πραγματοποιηθεί με σύμφωνη γνώμη και έγγραφη άδεια των γονέων-κηδεμόνων

Διακρίσεις

 1o Βραβείο

Η eTwinning ταινία μου

 

 1ο Βραβείο

Το σχολείο των ονείρων μας

Συνεργασιες

Παρουσίαση1

 Ακούστε τις εκπομπές του σχολείου μας

 08987edb8b71cbc44293ef6b9530156c

Τελευταίες αναρτήσεις

Thumbnail Αγαπητοί γονείς,Το Σαββατοκύριακο αυτό οι μαθητές δεν έχουν συγκεκριμένες σχολικές εργασίες, καθώς για 2η φορά στα πλαίσια του προγράμματος: Η τσάντα στο σχολείο, δύνανται να πραγματοποιήσουν με τη...
Αγαπητοί γονείς,Το Σαββατοκύριακο αυτό οι μαθητές δεν έχουν συγκεκριμένες σχολικές εργασίες (στα πλαίσια του προγράμματος: Η τσάντα στο σχολείο.) Προτείνονται όμως δημιουργικές εργασίες τις οποίες οι...
Thumbnail Στα πλαίσια της δράσης «Η τσάντα στο σχολείο», οι μαθητές της Γ' τάξης μπορούν να ασχοληθούν αυτό το Σαββατοκύριακο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για το λόγο αυτό προτείνονται οι παρακάτω...
Thumbnail  Πώς μπορώ να μετρήσω τον όγκο ενός μπαλονιού;    Για να μπορέσουμε να μετρήσουμε τον όγκο ενός μπαλονιού ή τον όγκο ενός οποιουδήποτε αντικειμένου που δεν έχει καθορισμένο σχήμα, και άρα δεν είναι γνωστός ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να τον υπολογίσουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε...
Thumbnail    Η τέχνη του κολλάζ είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη και προτείνεται για τα παιδιά γιατί το μόνο που θα χρειαστείτε είναι παιδικό ψαλιδάκι και κόλλα σε στικ.
Scroll to top