Ένα πρόγραμμα για την αξιοποίηση και επαναχρησιμοποίηση των απορριμμάτων.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Σκάρκος Χρήστος

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: Σιδέρης Θανάσης

ΥΠΟΘΕΜΑΤΑ (ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ-ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ) Εξάντληση των φυσικών πόρων Μόλυνση της ατμόσφαιρας, εδάφους και υδροφόρου ορίζοντα. Ανακύκλωση απορριμμάτων

 

 

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Επιμέρους στόχοι του προγράμματος: · Να αναγνωρίσουν οι μαθητές την ανακύκλωση σα λύση για τη διά­θεση των απορριμμάτων. · Να εμπλακούν οι μαθητές στη δραστηριό­τητα της ανακύκλωσης χαρτιού. · Να αντιληφθούν τη χρησιμότητα της ανακύκλωσης για τη μείωση των απορριμμάτων. · Να κατανοήσουν την αναγκαιότητα συμμετοχής όλων των πολιτών στην προσπάθεια διατήρησης και προστασίας του περιβάλλοντος.

 

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ? ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο εργασίας Project. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και να προτείνουν λύσεις για την αντιμετώπισή τους. Σε συνεργασία με το δήμο την κοινότητα και τον Πολιτιστικό σύλλογο θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την ανακύκλωση στη Νάξο και προτείνουμε τρόπους για την γενίκευση της πρακτικής αυτής. Τέλος θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ένα μικρό βίντεο μέσα από το οποία θα περνάμε το μήνυμα της ανακύκλωσης.

 

ΠΕΔΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

Το πρόγραμμα πρόγραμμα διαχέεται σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα. Και αυτό γιατί ι μαθητές/τριες θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν διαφορετικά κείμενα (Γλώσσα) για να μπορέσουν να συλλέξουν πληροφορίες για την ανακύκλωση, να υπολογίσουν (Μαθηματικά) την ελάφρυνση του περιβάλλοντος και της ατμόσφαιρας από τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, να διερευνήσουν την πολιτική (Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή) της Ελλάδας και της ΕΕ σχετικά με την ανακύκλωση, να ερευνήσουν τις επιπτώσεις της ανεξέλεγκτης απόθεσης απορριμμάτων (Φυσική), να κάνουν κατασκευές με «σκουπίδια» (Εικαστικά) να παίξουν θέατρο σχετικό με την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος, Αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο (Πληροφορική) και δημιουργία βίντεο.

 

ΧΡΟΝΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

 

1ος
ΜΗΝΑΣ
Αναζήτηση πληροφοριών και οριοθέτηση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων και συνάντηση με υπεύθυνο του Δήμου.
2ος ΜΗΝΑΣ Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο και το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας, υποβολή πρότασης ανακύκλωσης απορριμμάτων του χωριού μας. Στην περίπτωση θετικής απόκρισης δημιουργία και διανομή ενημερωτικού υλικού στην τοπική κοινωνία.
3ος ΜΗΝΑΣ Κατασκευή μακέτας και συγγραφή σεναρίου για τη δημιουργία εκπαιδευτικού βίντεο.
4ος ΜΗΝΑΣ Ανακύκλωση χαρτιού στην τάξη. Εικαστικές δημιουργίες σχετικά με το θέμα
5ος ΜΗΝΑΣ Οργάνωση του παραχθέντος υλικού και παρουσίαση στην τοπική κοινωνία.

Ασύγχρονη Μάθηση

LMS

Κάντε κλικ για είσοδο

2022 - 2023

 

Δανειστική Βιβλιοθήκη

Καλώς ήρθατε στον δικτυακό μας τόπο

Η δημιουργία του site του σχολείου μας αποσκοπεί:

  • στην ψηφιακή αποτύπωση και  προβολή του εκπαιδευτικού έργου που παράγεται από μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας,στην ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων, στην παροχή επιπλέον εκπαιδευτικού υλικού στους μαθητές/τριες του σχολείου μας, στη δημοσιοποίηση και ανάδειξη των δράσεων και  καλών πρακτικών, στο άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία, στην δυνατότητα επικοινωνίας και συνεργασίας του σχολείου μας με άλλα σχολεία ή φορείς της εκπαίδευσης. 
  • επιπλέον

Η φωτογράφιση και η βιντεοσκόπηση των μαθητών έχει πραγματοποιηθεί με σύμφωνη γνώμη και έγγραφη άδεια των γονέων-κηδεμόνων

Scroll to top